Парламент Великої Британії визнав Голодомор геноцидом українського народу

Парламент Великої Британії визнав Голодомор геноцидом українського народу
Парламент Великої Британії у четвер, 25 травня, ухвалив резолюцію про визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу. Відповідне рішення ухвалено Палатою громад у Лондоні одноголосно. Про це у Twitter повідомила голова комітету у закордонних справах Великої Британії Алісія Кернс.

«Сьогодні британський парламент справедливо ухвалив рішення визнати Голодомор 1932-1933 років геноцидом. Ми сподіваємося, що це допоможе згадати і вшанувати пам'ять мільйонів українців, які померли від голоду. Ми стоїмо за наших друзів в Україні», — наголосила вона.

Авторка резолюції, консерваторка Полін Летем назвала це рішення посланням президенту Росії Владіміру Путіну та провела аналогії з розв'язаною ним війною проти України.

«Радянський Союз убив мільйони українців політикою примусового голоду та примусової міграції. І це нагадує те, що відбувається зараз в Україні. Як і Сталін у 1930-х роках, мета Путіна сьогодні - знищити українську націю і концепцію української ідентичності», — заявила Летем.

Минулого тижня резолюцію про визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу схвалили Сенат Франції та парламент Словенії.


Джерело: https://zn.ua/ukr/POLITICS/parlament-velikoji-britaniji-viznav-holodomor-henotsidom-ukrajinskoho-narodu.html

26.05.2023 16:43