«Вагнерівці» почали виходити з Бахмута — пригожин

«Вагнерівці» почали виходити з Бахмута — пригожин
російські військовослужбовці, які входять до складу приватної військової кампанії «Вагнер» і перебувають в районі Бахмута Донецької області почали виходити з міста.

Про це 25 травня повідомив керівник ПВК «Вагнер» євген пригожин, пише hromadske.ua.

«Ми виводимо підрозділи з Бахмута… До 1 червня основна частина перебазується до тилових таборів. Передаємо позиції військовим: боєкомплекти, позиції — все, включно з сухим пайком», — розповів він.

Водночас пригожин наголосив, що якщо російським військовим буде важко, то «Вагнер» залишить тут тих, хто «мав основну роль у захопленні Бахмута».

В Україні цю інформацію наразі не коментували.

Вчора, 24 травня, заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомляла, що протягом дня спостерігалося зниження інтенсивності боїв на флангах у передмісті Бахмута, ЗСУ потроху просувалися. Українські бійці станом на вчора контролювали деяку частину району «Літак» у південно-західній частині міста.



Ситуація в Бахмуті

Президент Володимир Зеленський 21 травня наголосив, що українські військові перебувають у Бахмуті та виконують там дуже важливе завдання.

Речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий сказав у коментарі «Суспільному», що українські військові тримають фортифікаційні споруди й декілька приміщень південно-західної частини міста, тривають важкі бої.

«Місто знищене, жодної військової та навіть політичної користі воно їм не несе. Взяти за 9 місяців районний центр — не взяли. Ми намагаємося тиснути на флангах, не давати їм спокою і, за можливості, контратакувати», — сказав він.

А в Міноборони повідомили, що українські військові взяли місто Бахмут у напівоточення, що дає можливість знищувати ворога. Окупантам доводиться оборонятись у тій частині міста, яку вони контролюють.

Власник ПВК «Вагнер» євген пригожин, чиї бойовики штурмували місто, заявив про повне захоплення Бахмута 20 травня: «224 дні тривала операція зі взяття Бахмута. "Бахмутська м'ясорубка" почалася 8 жовтня 2022 року, щоб дати можливість пошарпаній російській армії прийти до тями».

Зокрема, він відзвітував про захоплення останнього району, який утримували українські військові, — «Літака», де розташовувався один із символів міста — літак-пам'ятник МіГ-17. А втім, заступниця міністра оборони Ганна Маляр зазначала, що українські війська тримають там оборону.

Попри це, президент рф володимир путін уже привітав групу «Вагнер» і війська росії «зі звільненням» Бахмута й пообіцяв держнагороди причетним.

Джерело: https://hromadske.ua/posts/vagnerivci-pochali-vihoditi-z-bahmuta-prigozhin

Категорії: Новости

25.05.2023 10:54