Окупанти встановили шість ешелонів оборони у Севастопольській бухті — OSINT-аналітик

Окупанти встановили шість ешелонів оборони у Севастопольській бухті — OSINT-аналітик
Росія на тлі атак безпілотників в окупованому Криму наростила оборону в Севастопольській бухті. Це підтвердила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в етері телемарафону в понеділок, 24 квітня.

«[Окупанти] намагаються захищати [Севастопольську бухту], це зрозуміло... Будували там бонові загородження, намагалися захистити бухти... але хто може нас зупинити, коли ми звільняємо свої землі?» — зазначила вона.

На прохання повідомити подробиці атаки Гуменюк нагадала, що під час військової операції певний час дотримуються режиму інформаційної тиші. Вона пообіцяла, що «те, що треба буде почути на власні вуха, ми обов'язково оголосимо незабаром».

OSINT-аналітик H I Sutton заявив, що російські окупанти встановили вже щонайменше шість ешелонів фізичних загороджень на вході до Севастопольської бухти. На думку аналітика, країна-агресорка Росія нарощувала загородження в міру атак українських морських безпілотників, причому на початку повномасштабного вторгнення бухту захищали лише плавучі бонові загородження, оскільки «загроза атак українських надводних кораблів, ймовірно, здавалася росіянам вкрай малоймовірною». Після «вражаючої» атаки в жовтні 2022 року окупанти почали активно зміцнювати оборону, пише H I Sutton.

Військовий аналітик Бенджамін Пітте також зазначив, що останніми тижнями російські кораблі почали частіше патрулювати зону біля Керченської протоки і збільшили кількість траншей навколо ключових точок. Також окупанти «стають більш агресивними щодо розвідувальних місій НАТО». За словами Пітте, навколо окупованого Севастополя останніми місяцями розмістили кілька батарей ППО.

У ніч на 24 квітня так званий «губернатор Севастополя» Михайло Развожаєв заявив, що Чорноморський флот РФ нібито успішно відбив атаку надводних безпілотників на місто. При цьому на відео із соцмереж видно, що дрон прорвав оборону окупантів і вразив одну з цілей.


Джерело: https://nv.ua/ukr/ukraine/events/rosiya-namagayetsya-zahistiti-sevastopolsku-buhtu-vid-ataki-morskih-droniv-podrobici-50319914.html

Категорії: Новости Керчи Новости Севастополя

25.04.2023 08:53