У Сенаті США заблокували заборону TikTok

У Сенаті США заблокували заборону TikTok
Сенатор-республіканець Ренд Пол 29 березня заблокував спробу прискорити заборону популярного китайського застосунку TikTok, яким користуються понад 150 млн американців, посилаючись на занепокоєння з приводу свободи слова і нерівного ставлення до соціальних мереж. Про це повідомляє Reuters.

«Я думаю, що ми повинні остерігатися тих, хто використовує страх, щоб змусити американців відмовитися від наших свобод, – сказав Пол у Сенаті. – Кожне звинувачення у зборі даних, яке було висунуто проти TikTok, може бути також висунуте проти вітчизняних великих технологічних компаній».

Ренд Пол відомий тим, що у травні минулого року блокував рішення про виділення 40 млрд доларів на військову допомогу Україні.

Інший сенатор-республіканець Джош Хоулі домагався одностайної підтримки законопроєкту про заборону TikTok.

«Він захищає американський народ і посилає сигнал комуністичному Китаю, що ви не можете нас купити», – сказав Хоулі, додавши, що додаток шпигує за американцями.

Проте Ренд Пол виступив проти цього, заявивши, що заборону не сприймуть американці, які користуються застосунком.

«Якщо республіканці хочуть постійно програвати вибори протягом цілого покоління, вони повинні прийняти цей законопроєкт про заборону TikTok соціальної мережі, якою користуються 150 мільйонів людей, в першу чергу молодих американців, – сказав Пол в Сенаті. – Ми справді хочемо наслідувати китайські заборони на свободу слова? Ми будемо як Китай і заборонятимемо висловлювання, яких боїмося?»

Спікер Палати представників Кевін Маккарті заявив минулого тижня, що очікує, що Палата представників прийме законопроєкт щодо TikTok, але коли це станеться, поки неясно. Також незрозуміло, як може виглядати остаточна редакція законопроєкту.

Представниця демократів Александрія Окасіо-Кортес у відеоролику, опублікованому в п'ятницю, виступила проти заборони TikTok, назвавши її «безпрецедентною», і заявила, що Конгрес не отримував засекречених брифінгів щодо TikTok.

«Це просто не здається мені правильним», – сказала вона.

Раніше цього місяця адміністрація Байдена вимагала від китайських власників TikTok продати свої частки або зіткнутися з забороною в США. Тоді спроби президента Дональда Трампа у 2020 році заборонити TikTok були заблоковані американськими судами. TikTok заявляє, що витратив понад 1,5 млрд доларів на ретельні заходи з безпеки даних, і відкидає звинувачення у шпигунстві.


Джерело: https://zn.ua/ukr/usa/u-senati-ssha-zablokuvali-zaboronu-tiktok.html

30.03.2023 12:42