США запровадили санкції проти ще двох російських авіаційних компаній

США запровадили санкції проти ще двох російських авіаційних компаній
Міністерство торгівлі США вирішило запровадити експортні обмеження щодо 11 структур, зокрема і двох російських фірм. Про це йдеться у повідомленні, розміщеному у Федеральному реєстрі.

Бюро з питань промисловості та безпеки, що входить до структури Мінторгу США, пропонує включити до списку структури із М'янми, КНР, Нікарагуа та Росії. Серед них російські фірми "Авіатех" та "Авіазапчасть".

Як йдеться у повідомленні відомства, зазначені структури включені до списку організацій за участь у діяльності, яка суперечить зовнішньополітичним інтересам США.

Зокрема, "Авіатех", "Авіазапчасть", Miya Win, Myanmar New Era Trading Company та Suntac Group продають, закуповують, і обслуговують військове обладнання, яке дозволяє режиму Бірми порушувати права людини та здійснювати жорстокі повітряні атаки, в результаті яких гинуть та зазнають поранень цивільні особи.

Як повідомляв експерт ООН з прав людини Томас Ендрюс, Росія поставила хунті в М'янмі безпілотники, два типи винищувачів та два види бронемашин, одна з яких оснащена системою ППО.


Джерело: https://zn.ua/ukr/ECONOMICS/ssha-zaprovadili-sanktsiji-proti-shche-dvokh-rosijskikh-aviatsijnikh-kompanij.html

29.03.2023 14:58