Зернову угоду продовжено ще на 120 днів

Зернову угоду продовжено ще на 120 днів
Віцепрем'єр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков повідомив про продовження зернової ініціативи ще на 120 днів.

Про це він повідомив на своїй Facebook-сторінці.

За його словами, продовження угоди на чотири місяці є результатом спільних зусиль України, Туреччини, генсека ООН Антоніу Гуттереша, а також інших країн-партнерок.

«Це означає, що Україна продовжує експортувати через три морські глибоководні порти свою агропродукцію. Зокрема, з 1 серпня і до сьогодні 25 мільйонів тонн ми відправили на потреби світу», — зазначив український міністр.

Він наголосив, що наразі головним викликом є пришвидшення інспекційних перевірок в Туреччині, які дозволять світу отримати ще більше українськоі агропродукції.

«Також продовжуємо роботу над долученням до зернової ініціативи портів Миколаївщини та розширення номенклатури вантажів. Можливість експортувати більше дозволить зняти інфляційні ризики, а як наслідок і соціальну напругу у багатьох країнах світу», — додав Кубраков.

Також продовження дії зернової угоди підтвердив президент Туреччини Реджеп Ердоган, повідомляє видання АА.

Раніше Росія заявляла, що продовження зернової угоди можливе лише на 60 днів, а подальша позиція визначатиметься залежно від реального прогресу щодо нормалізації російського сільськогосподарського експорту.

Джерело: https://nv.ua/ukr/ukraine/politics/zernovu-iniciativu-prodovzhli-shche-na-120-dniv-novini-ukrajini-50311649.html

18.03.2023 17:19