У Києві з 26 березня можуть скоротити комендантську годину

У Києві з 26 березня можуть скоротити комендантську годину
У Києві планують скоротити тривалість комендантської години. Ймовірно, з 26 березня вона триватиме з 00:00 до 5:00.
Про це повідомляє КМВА.

Нещодавно у Києві вирішили вдосконалити інженерні загородження. Так, частину блокпостів приберуть, ще частину переведуть у «сплячий» режим, а решту — оновлять.

Після цього у КМВА вирішили взятися за зміну комендантської години. Кажуть, що також побачили суспільний запит на скорочення після звернення приватних підприємців і петиції.

Наразі триває процедурне узгодження щодо скорочення. Згідно з робочим варіантом, найімовірніше, з 26 березня комендантська година триватиме з 00:00 до 5:00.

«Новий період комендантської години дозволить збільшити час руху громадського транспорту. Також скорочення тривалості має сприяти зменшенню соціальної напруги, нарощенню виробництва, створенню нових робочих місць. Підприємства сфери обслуговування також матимуть змогу подовжити час роботи», — пояснюють в адміністрації.

Доповнено о 13:35. Планується, що метро і наземний громадський транспорт буде працювати на годину довше, у разі скорочення комендантської години, розповів міський голова столиці Віталій Кличко. За його словами, комендантську годину скоротять і на Київщині.

Магазини, торговельні центри та ресторани теж зможуть продовжити роботу, але з урахуванням часу, аби працівники могли дістатися додому.

Джерело: https://hromadske.ua/posts/u-kiyevi-planuyut-z-26-bereznya-skorotiti-komendantsku-godinu

Категорії: Новини Києва

17.03.2023 16:01