Перемога України стане найкращим кроком до вступу в НАТО — Міноборони Польщі

Перемога України стане найкращим кроком до вступу в НАТО — Міноборони Польщі
Віцепрем'єр-міністр — міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що перемога України стане найкращим кроком у євроатлантичній інтеграції.

Про це повідомляє Укрінформ.

«На сьогодні найважливішим і найпильнішим завданням є гарантування, щоб Україна вистояла як суверенна та незалежна держава. Ми повинні мобілізувати якомога більше військових, економічних і фінансових ресурсів, щоб виграти цю війну. Безперечно, перемога України є її найважливішим кроком до можливого вступу до структур НАТО», — заявив Блащак.

Міністр наголосив, що саміт НАТО у Литві стане «чудовою нагодою поговорити про перспективи членства України в Північноатлантичному альянсі».

«На мою думку, фундаментальним принципом Альянсу є збереження відкритих дверей до НАТО для нових членів. Інтеграція України до європейської та євроатлантичної спільноти стане найкращою інвестицією для стабільності на нашому континенті», — заявив Блащак.

У лютому президент Володимир Зеленський прогнозував, що Україна вступить до НАТО після завершення війни. А міністр оборони Олексій Резніков заявляв, що Україна приєдналася до НАТО де-факто.

Лідери ЄС на саміті 23 червня 2022 року підтримали надання статусу кандидата у члени ЄС Україні та Молдові. Президент Володимир Зеленський заявив, що це історичний момент у відносинах України та Євросоюзу.

Єврорада запропонувала Єврокомісії звітувати про виконання країнами-кандидатами умов, перерахованих нею у висновках щодо відповідних заявок на членство, та пообіцяла ухвалити рішення про подальші кроки, «як тільки всі ці умови будуть повністю виконані».

Джерело: https://nv.ua/ukr/world/countries/polshcha-zayavila-shcho-peremoga-stane-krokom-do-nato-ta-yes-novini-ukrajini-50311289.html

17.03.2023 16:00