Туреччина не заправлятиме літаки, які пов'язані з РФ та Білоруссю

Туреччина не заправлятиме літаки, які пов'язані з РФ та Білоруссю
Туреччина заборонила постачання палива та супутніх послуг російським літакам, повідомляє AirportHaber із посиланням на рішення Міністерства митниці і торгівлі країни.

Рішення було прийняте прийняте відповідно до листа Управління промисловості та безпеки щодо практики експорту Міністерства торгівлі США в рамках введених Заходом санкцій проти Росії за її війну в Україні.

Згідно з ухваленим рішенням, з 14 березня було припинене надання різноманітних послуг літакам американського виробництва, які підконтрольні Росії та Білорусі.

Зокрема, під забороною дозаправка та супутні послуги для приватних, вантажних, комерційних, чартерних літаків, виробництва США, або літаків, вироблених у будь-якій іноземній країні, що містять понад 25% сировини американського походження, якщо вони прямують до Росії та Білорусі.

Під обмеження потрапили борти авіакомпаній Aeroflot, AZUR air, Belavia, PEGAS Fly, Rossiya, S7 Airlines, UTAIR, YAMAL, MAHAN.

Раніше Пекін відмовився давати гарантії Росії, що не накладатиме арешт на російські літаки на вимогу третіх країн, а також відмовився пускати у свій повітряний простір російські літаки з подвійною реєстрацією, які фактично були вкрадені у західних лізингодавців.

До роковин вторгнення Росії в Україну Велика Британія запровадила обмеження, які визнають кримінальним злочином політ або посадку будь-якого російського літака у Великій Британії та надають уряду повноваження вилучати літаки, що належать російським фізичним та юридичним особам, із реєстру повітряних суден Великої Британії, навіть якщо особа, на яку поширюються санкції, не перебуває на борту. Російським кораблям також заборонено заходити в порти Великобританії.

Джерело: https://zn.ua/ukr/ECONOMICS/turechchina-ne-zapravljatime-litaki-jaki-povjazani-z-rf-ta-bilorussju.html

17.03.2023 13:50