Резніков заявив, що йому ніхто не пропонував очолити Мінстратегпром, але він все одно відмовився б — ЗМІ

Резніков заявив, що йому ніхто не пропонував очолити Мінстратегпром, але він все одно відмовився б — ЗМІ
Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що йому нічого невідомо про намір перевести його на посаду очільника Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості, а навіть якщо така пропозиція надійде, то він відмовиться.
Про це він розповів «Фактам ICTV».

«Це для мене є новиною. Зі мною жодної розмови про Міністерство з питань стратегічної промисловості не відбувалося», — зазначив він.

За його словами, відповідно до Конституції України, рішення про відставку міністра оборони або міністра закордонних справ може ухвалити тільки президент.

«Я хочу сказати як правник, що такої процедури переведення всередині уряду з міністра на міністра не існує — це рішення парламенту може бути тільки за поданням прем’єр-міністра, якщо це не посада МОУ або МЗС», — наголосив міністр оборони.

Резніков додав, що не може очолити Мінстратегпром, оскільки не має для цього фахових знань.

Що передувало?

Голова фракції «Слуга Народу» у Верховній Раді Давид Арахамія ввечері 5 лютого заявив, що Резнікова переводять на посаду міністра з питань стратегічних галузей промисловості для «посилення військово-промислового співробітництва». За його словами, Міністерство оборони має очолити керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов.

Наші джерела у фракції «Слуга Народу» теж підтверджують, що Резнікова на посаді міністра оборони може замінити Буданов. Про це Буданова нібито особисто попросив президент Володимир Зеленський.

Джерело: https://hromadske.ua/posts/reznikov-zayaviv-sho-jomu-nihto-ne-proponuvav-ocholiti-minstrategprom-ale-vin-vse-odno-vidmovivsya-b-zmi

06.02.2023 13:00