Буданов очолить Міністерство оборони замість Резнікова — Арахамія

Буданов очолить Міністерство оборони замість Резнікова — Арахамія
Голова фракції Слуга народу у Верховній Раді Давид Арахамія підтвердив кадрові зміни у владних структурах. Він повідомив, що Міністерство оборони замість Олексія Резнікова очолить начальник Головного управління розвідки МОУ Кирило Буданов.

«Війна диктує кадрову політику. Час і обставини потребують посилення та перегрупування. Це відбувається зараз і буде відбуватися в майбутньому», — написав Арахамія у своєму телеграм-каналі.

Водночас чинний очільник Міноборони Олексій Резніков буде переведений на посаду очільника Мінстратегпрому.

«Резніков у межах уряду переводиться на посаду міністра з питань стратегічних галузей промисловості для посилення військово-промислового співробітництва, що абсолютно логічно, враховуючи його експертизу по Рамштайну й необхідність „підняти“ міністерство, яке має робити більше. Генерал-майор Кирило Буданов очолить Міністерство оборони, що абсолютно логічно для воєнного часу», — пише керівник парламентської фракції Слуга народу.

Також Арахамія підтвердив раніше озвучену інформацію про те, що т.в.о. міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка та т.в.о. Служби безпеки України Василя Малюка буде призначено на постійні посади.

«Логіка та сама. Силові відомства на цьому етапі мають очолити не політики, а кадрові силовики. Ворог готується наступати. Ми готуємося захищатися й повертати своє», — підкреслив Арахамія.

Відставка Резнікова: що відомо

Інформація про можливу відставку міністра оборони Олексія Резнікова з’явилась на тлі резонансного корупційного скандалу у Міноборони щодо закупівель продуктів для ЗСУ за завищеними цінами та підозр кільком топчиновникам міністерства у розкраданні коштів.

Вдень 5 лютого з’явилася інформація про те, що Резнікова планують перевести в Мінстратегпрому (замість Павла Рябкіна), а на його місце призначать Кирила Буданова.

Резніков, коментуючи чутки про своє звільнення, заявив, що подасть у відставку, якщо президент Володимир Зеленський ухвалить таке рішення.

Надвечір стало відомо, що парламентська фракція Слуга народу на засіданні з приводу кадрових змін погодила звільнення Резнікова з посади міністра оборони. Рада має проголосувати відповідне рішення на найближчому засіданні.

Також Рада звільнить нинішнього очільника Мінстратегпрому Павла Рябкіна. За даними LB.ua його можуть призначити послом України у Китаї.

Водночас джерела видання пишуть, що Резніков може не погодитись на пропозицію очолити Мінстратегпрому.

Джерело: https://nv.ua/ukr/ukraine/politics/budanov-ocholit-ministerstvo-oboroni-zamist-reznikova-arahamiya-novini-ukrajini-50302244.html

06.02.2023 10:25