Міжнародний трибунал для Росії може запрацювати вже влітку — Нуланд

Міжнародний трибунал для Росії може запрацювати вже влітку — Нуланд
Міжнародний трибунал, чи його аналог, для притягнення Росії до відповідальності за скоєні в Україні воєнні злочини, може почати свою роботу влітку 2023 року. США працюють над цим питанням спільно з країнами G7 та Україною.

Про це заявила заступниця державного секретаря США з політичних справ Вікторія Нуланд, передає Голос Америки.

За її словами, США працюють над цим питанням спільно з країнами G7 і Україною, розглядаються різні моделі механізму.

«Я хотіла б, щоб ми дійшли висновку до річниці (вторгнення, — ред) — приблизно в лютому, але це може зайняти ще кілька місяців. Але до літа я б хотіла, щоб цей механізм з’явився», — сказала вона.

26 січня у Празі пройшло засідання Основної групи зі створення спеціального трибуналу для розслідування злочину агресії проти України. У ньому взяли участь представники 20 країн.

19 січня Європейський парламент ухвалив резолюцію на підтримку створення міжнародного трибуналу для притягнення до відповідальності винних у злочині агресії проти України.

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба пояснював, що спеціальний трибунал є фактично єдиною можливістю притягнути до відповідальності найвище політичне і військове керівництво Росії саме за злочин агресії проти України.

Джерело: https://nv.ua/ukr/world/geopolitics/tribunal-dlya-rosiji-mozhe-zapracyuvati-vlitku-novini-ukrajini-50300255.html

27.01.2023 13:12