В окуповану Кирилівку заїхали білоруські військові?

В окуповану Кирилівку заїхали білоруські військові?
Міський голова Мелітополя заявив, що крім посилення концентрації російських військових у регіоні, також нещодавно були зафіксовані військові армії Білорусі. Про це він повідомив у своєму Telegram.

"Так, вчора в Кирилівку заїхали білоруські військові. Вони можуть бути співробітниками приватної військової компанії. Ми ж не знаємо, як вони будуть прикривати участь у війні проти України. Може вони будуть казати, що це точно не регулярні війська Білорусі, але по факту це білоруси. По факту у них є шеврони якоїсь там Вітебської частини або бригади. Це те, що бачать наші мешканці", – зазначив Федоров.

Водночас, у Збройних силах України вже прокоментували цю ситуацію. Так, начальник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Євгеній Єрін у коментарі для РБК-Україна повідомив, що інформація перевіряється.

"Конкретної інформації щодо переміщення регулярних військових частин Збройних сил Білорусі до окупованої Кирилівки у нас немає. Ми перевіряємо її", – підкреслив він.

Начальник пресцентру повідомив, що це можуть бути колишні білоруські військові або білоруси, які отримали паспорти РФ та були призвані до російської армії.

"Але ще раз додам, перевіреної інформації щодо цього ми не маємо", – додав Єрін.

До окупованої Кирилівки під виглядом білорусів могли перекинути російських військових з Амурської області — білоруські моніторингові пабліки.

"Шеврони, про які говорить міський голова Мелітополя (Іван Федоров), можуть вказувати на 38 гвардійську мотострілецьку Вітебську бригаду — тактичне з'єднання у складі Сухопутних військ рф", — повідомляють монітори.


Джерело: https://zn.ua/ukr/UKRAINE/v-okupovanu-kirilivku-zajikhali-biloruski-vijskovi-fedorov-.html

27.01.2023 13:10