Японія розширила санкції проти росії, заборонивши експорт товарів й обладнання

Японія розширила санкції проти росії, заборонивши експорт товарів й обладнання
Кабінет міністрів Японії схвалив нові санкції проти росії. З третього лютого забороняється постачання товарів, що можуть посилити військовий потенціал, для 49 російських компаній.
Про це повідомляється на сайтах Міністерства закордонних справ та Міністерства економіки, торгівлі та промисловості Японії.

«За поточної міжнародної ситуації навколо України та з метою сприяння міжнародним зусиллям щодо миру Японія запроваджує заборону на експорт до росії, відповідно до інших країн», — зазначається в повідомлені.

Японія заборонила експортувати до росії водомети, обладнання для розвідки нафтових і газових родовищ, сльозогінний газ, порошок для відбитків пальців, вакцини, вибухові речовини, лазерні зварювальні машини, вальниці, генератори, свердлярки та інше.

Крім того, країна заморозить активи трьох юридичних та 22 фізичних осіб у росії, які вважаються безпосередньо причетними до «анексії» Криму та Севастополя та окупації східних і південних регіонів України.

Нагадаємо, у липні 2022 року влада Японії внесла до списку санкцій 57 громадян росії, а також 5 фізосіб. Крім того, запровадили заборону на експорт товарів для 65 організацій рф і 25 компаній із Білорусі.

Джерело: https://hromadske.ua/posts/yaponiya-rozshirila-sankciyi-proti-rosiyi-zaboronivshi-eksport-tovariv-i-obladnannya

27.01.2023 09:42