Посольство РФ у Німеччині вже прокоментувало передачу Україні танків Leopard 2

Посольство РФ у Німеччині вже прокоментувало передачу Україні танків Leopard 2
Не встигла Німеччина заявити про постачання Україні танків Leopard 2, як у Росії, через агресію якої ця техніка і потрібна, вже заявили про «переведення конфлікту на новий рівень». Таку заяву зробили у російському посольстві в Німеччині.

Як пишуть пропагандистські росЗМІ, у диппредставництві РФ у ФРН вважають рішення Берліна «вкрай небезпечним». Зокрема, як стверджують у посольстві країни-терористки, «воно переводить конфлікт на новий рівень протистояння».

Зазначимо, що Німеччина поставить Україні 14 основних бойових танків Leopard 2 A6. Також Німеччина видасть відповідні дозволи на передачу країнам-партнерам, які бажають поставити танки Leopard 2 зі своїх запасів для України.

Після заяви ФРН про готовність передачі нам танків стало відомо, що Іспанія та Португалія вже готують «Леопардів» до відправки. При цьому Фінляндія заявила, що готова взяти участь у колективному пакеті допомоги.

Німеччина тривалий час опиралась поставками танків Leopard для України, аргументуючи в недоречності такого кроку. Однак 11 січня президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Польща вже готує передати Україні «першу роту танків Leopard».

Після тривалих дискусій, зокрема і під час зустрічі глав міноборони країн-союзниць України, питання остаточно було вирішено лише сьогодні.

Джерело: https://zn.ua/ukr/WORLD/posolstvo-rf-u-frn-vzhe-prokomentuvalo-peredachu-ukrajini-tankiv-leopard-2.html

25.01.2023 16:36