Обмеження електропостачання у Києві залишилися на тому ж рівні, попри потепління — Yasno

Обмеження електропостачання у Києві залишилися на тому ж рівні, попри потепління — Yasno
Голова енергопостачальної компанії Yasno Сергій Коваленко розповів, що потепління не призвело до збільшення лімітів споживання електроенергії у Києві в п'ятницю, 13 січня.
Про це він написав у Facebook.

«Сьогодні на вулиці незначно потеплішало, проте обмеження на Київ залишилися такими ж, як і були вчора», — заявив Коваленко.

Він зазначив, що енергетики намагаються відключати світло за графіками, проте «досить складно» проходити ранкові та вечірні піки максимального споживання через великий попит. Тому відключати електроенергію в ці періоди доводиться більшим групами споживачів.

На 13 січня «Укренерго» планувало скасувати нічні ліміти електроенергії на 7 перших годин доби, але через зростання споживання скасувала їх лише на перші 2 години.

А зранку 13 січня компанія заявила, що в енергосистемі досі зберігається дефіцит потужності, але ситуація може покращитися на вихідних, оскільки тоді очікується потепління по всій країні.

Два дні до цього Коваленко прогнозував, що суттєвого збільшення лімітів на вихідні у зв'язку з очікуваним потеплінням не буде через дефіцит генерації.

Джерело: https://hromadske.ua/posts/obmezhennya-elektropostachannya-u-kiyevi-zalishilisya-na-tomu-zh-rivni-popri-poteplinnya-yasno

Категорії: Новини Києва

13.01.2023 21:45