Нічна атака дронами на Київ: ППО знищила 20 повітряних цілей, є пошкодження об

Нічна атака дронами на Київ: ППО знищила 20 повітряних цілей, є пошкодження об
У ніч проти 2 січня росіяни атакували Київ безпілотниками. Попередньо, за час повітряної тривоги сили протиповітряної оборони знищили 20 повітряних цілей. Внаслідок атаки є пошкодження об'єктів енергетичної інфраструктури.
Про це повідомила Київська міська військова адміністрація (КМВА).

Так, повітряна тривога тривала у столиці з 23:38 1 січня до 03:46. Дані щодо кількості знищених цілей ще уточнюються.

Доповнено 06:40. Міський голова Києва Віталій Кличко розповів, що внаслідок нічного обстрілу столиці пошкоджено об‘єкти енергетичної інфраструктури.

«У місті — аварійні відключення електроенергії. Відповідно є знеструмлені об‘єкти теплопостачання. Водопостачання столиці здійснюється в штатному режимі», — йдеться в повідомленні.

Голова Київської ОВА Олексій Кулеба повідомив, що росіяни запустили декілька хвиль «Шахідів» по області та столиці. Окупанти цілилися в об’єкти критичної інфраструктури.

Крім того, під час атаки пролунав вибух у Деснянському районі Києва. Заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко зазначив, що сталося падіння уламків безпілотника на проїжджу частину дороги. Внаслідок цього пошкоджено вікна в будинку поруч. На місці працюють екстрені служби.

У КМВА додали, що на місці падіння уламків 19-річний чоловік отримав різану рану стопи: він наступив на уламки скла через необережність. Його скерували до травмпункту.

Попередня атака

У Київській ОВА розповіли, що в ніч проти 1 січня по області окупанти запустили «майже три десятки» безпілотників: цілились в об’єкти енергетичної інфраструктури. За попередніми даними, минулося без постраждалих. Є пошкодження об'єкта інфраструктури.

Київська міська державна адміністрація згодом уточнила, що в районі Києва вночі виявили 32 повітряні цілі. Усі вдалося знищити силам ППО. Інформація щодо жертв відсутня. Тривога у столиці та області почалася через пів години після настання нового року й тривала майже до 5-ї ранку.

Зранку на другій колії станції київського метро «Гідропарк» виявили предмет, схожий на уламок ракети. Через це тимчасово призупиняли рух електропотягів від станції метро «Лісова» до станції «Дніпро».

Нагадаємо, що окупанти завдали масованого ракетного удару по столиці ще 31 грудня. Унаслідок атаки в Києві загинула щонайменше одна людина, ще 21 — зазнала поранень. У центрі міста зруйновано п'ять поверхів готелю

Джерело: https://hromadske.ua/posts/nichna-ataka-dronami-na-kiyiv-poperedno-ppo-znishila-20-povitryanih-cilej

Категорії: Новини Києва

02.01.2023 12:44