В Україні відновили живлення критичних об

В Україні відновили живлення критичних об
Зранку 24 листопада вдалося відновити електроживлення критичних об'єктів інфраструктури. До вечора атомні електростанції відновлять вироблення енергії.
Про це розповів міністр енергетики Герман Галущенко в ефірі телемарафону, пише hromadske.ua.

За його словами, після вчорашніх обстрілів ситуація в усій країні складна.

«Вчора відбувся блекаут у нашій енергосистемі внаслідок обстрілів. О 4:00 ранку вдалося об’єднати енергетичну систему, критичні об’єкти інфраструктури вдалося заживити по всій країні. Відповідно ми будемо збільшувати обсяг електроенергії», — сказав Галущенко.

Крім того, напередодні були вимкнені Рівненська, Південноукраїнська та Хмельницька атомні електростанції. За слова міністра, це вперше одночасно були відключені всі чотири станції (включно з тимчасово захопленою Запорізькою АЕС, яка нині працює від дизель-генераторів).

Усі АЕС, крім Запорізької, вже забезпечили електроенергією, яка необхідна для задоволення власних потреб станції. Очікується, що до вечора АЕС почнуть працювати та видавати електроенергію в мережу, тому скоротиться дефіцит.

В Офісі президента повідомили, що станом на 9:00 по країні розгорнули 3720 «Пунктів незламності».

Масований обстріл

Вдень 23 листопада росія знову атакувала ракетами Україну. Окупанти влучили по 16 об'єктах критичної інфраструктури, внаслідок цього у країні вводили екстрені вимкнення світла.

Відомо про щонайменше 8 загиблих та близько 50 поранених у Києві та області. Загалом протягом дня від російських ракет в Україні загинули 10 людей.

Протиповітряна оборона збила 5 ударних дронів та 51 із приблизно 70 ракет. Окупанти завдали ударів із літаків стратегічної авіації та кораблів Чорноморського флоту.

Джерело: https://hromadske.ua/posts/v-ukrayini-vidnovili-zhivlennya-kritichnih-obyektiv-do-kincya-dnya-aes-pochnut-viroblyati-elektroenergiyu

24.11.2022 13:06