росія має ракет на 3-4 масовані удари по Україні — Данілов

росія має ракет на 3-4 масовані удари по Україні — Данілов
Секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що у росії є ресурс для 3-4 масованих ударів, рівноцінних атаці, що була 15 листопада.
Про це він розповів в ефірі «Радіо Свобода».

«Той напад, який був 15 листопада, був одним із найпотужніших. Якщо йдеться про такий обстріл, то це максимум три-чотири рази вони можуть ще зробити такі обстріли», — сказав Данілов.

Також секретар РНБО зазначив, що у росії багато ракет комплексу С-300: ними обстрілюють Запоріжжя, Херсон та Харківщину. Однак, за словами Данілов, в окупантів є складнощі з високоточними ракетами.

«Що стосується високоточних ракет — ми чітко усвідомлюємо, скільки вони на сьогодні їх мають. Якби все було гаразд, то вони б точно не зверталися до іншої країни для того, щоб їм допомагали ракетами», — розповів секретар РНБО.

Нагадаємо, 15 листопада росіяни здійснили шосту атаку на об'єкти української енергосистеми — це була найбільша в історії така атака. Тоді окупанти випустили майже 100 ракет. Як повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль 18 листопада, внаслідок російських атак майже 50% енергосистеми України виведено з ладу.

Через це доводиться запроваджувати відключення світла. Обмеження дають змогу зменшити навантаження на мережі, забезпечити балансування енергосистеми та уникнути додаткових аварій.

Джерело: https://hromadske.ua/posts/rosiya-maye-raket-na-3-4-masovani-udari-po-ukrayini-danilov

23.11.2022 09:55