Україна попередила Іран про наслідки допомоги Росії: у МЗС підтвердили зустріч експертів

Україна попередила Іран про наслідки допомоги Росії: у МЗС підтвердили зустріч експертів
Українські та іранські фахівці провели експертну зустріч, на якій обговорили військову співпрацю Ірану а РФ. Зустріч експертів підтверджують іранське державне агентство IRNA та речник мміністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

«Іран вважає, що непорозуміння, які виникли після публікації американських ЗМІ про запуск лінії з виробництва (іранських) дронів у Росії, можна вирішити шляхом продовження діалогу з Україною. Наразі зроблено важливі кроки у взаємодії експертів з обох країн», - повідомляє іранська сторона.

У Постійному представництві Ірану в ООН заявили, що направили ноту американському виданню The Washington Post, яке оприлюднило матеріал про розгортання виробництва іранських дронів у РФ. А також запросили в України зустріч на рівні експертів.

Тегеран наголошує, що співпраця експертів триватиме до врегулювання усіх питань щодо постачання і використання Росією іранської зброї.

Іранська сторона стверджує, що наукова та дослідницька співпраця із РФ почалася задовго до російсько-української війни. І не суперечить резолюції Ради Безпеки ООН щодо передачі зброї третім країнам, термін якої «закінчився в жовтні 2020 року».

Водночас українські фахівці на зустрічі з іранськими експертами наголосили, що наслідки співпраці з РФ будуть непорівнянні з потенційною вигодою.

«Така експертна зустріч справді відбулася. Подробиці я розголошувати не можу, водночас можу запевнити, що українська сторона продовжує вживати максимально жорстких заходів, щоб унеможливити використання іранської зброї з боку Росії для війни проти України», - коментує Ніколенко для «РБК-Україна».

Джерело: https://zn.ua/ukr/POLITICS/ukrajina-poperedila-iran-pro-naslidki-dopomohi-rosiji-u-mzs-pidtverdili-zustrich-ekspertiv.html

23.11.2022 08:51