Країнам НАТО, які межують з Україною, потрібно подумати про додаткову ППО — глава МЗС Латвії

Країнам НАТО, які межують з Україною, потрібно подумати про додаткову ППО — глава МЗС Латвії
Країнам НАТО, які межують з Україною, необхідно подумати про додаткову протиповітряну оборону, заявив міністр закордонних справ Латвії Едгар Рінкевич.

Так він прокоментував інцидент з ракетою, що впала в Польщі під час масованої атаки РФ по Україні в ефірі телеканалу TV3, пише Delfi.

Глава МЗС Латвії підкреслив, що такого інциденту не сталося, якби не російське вторгнення в Україну. Але це ще одна причина країнам НАТО задуматися про посилення ППО.

Говорячи про Латвію, він зазначив, що в проекті урядової декларації порушувалося і питання протиповітряної оборони, на це виділено додаткові кошти.

15 листопада під час масованої повітряної атаки РФ на цивільну інфраструктуру України на території села Пшеводув у Люблінському воєводстві Польщі впала ракета, загинуло двоє людей. Після цього прем'єр-міністр країни Матеуш Моравецький терміново скликав засідання Комітету з питань безпеки та оборони.

Президент Польщі Анджей Дуда сказав, що в інциденті з падінням ракети на території Польщі немає ознак навмисного нападу і ракета могла належати українським ППО.

20 листопада Моравецький заявив, що слідство ще остаточно не встановило, звідки було запущено ракету.

У Білому домі повідомили, що вони не мають причин сумніватися в попередніх висновках Польщі, але наголосили, що повну відповідальність за загибель двох громадян Польщі несе Росія незалежно від результатів розслідування.

Президент Володимир Зеленський заявляв, що, за даними українських військових, ракета, що впала в Польщі, не була українською. 17 листопада на місце падіння ракети допустили українських експертів.

Джерело: https://nv.ua/ukr/world/geopolitics/padinnya-raketi-v-polshchi-krajini-nato-shcho-mezhuyut-z-ukrajinoyu-povinni-posiliti-svoyu-ppo-50285781.html

22.11.2022 17:16