Вибухи поблизу бази Чорноморського флоту в Росії підривають вплив російського флоту — британська розвідка

Вибухи поблизу бази Чорноморського флоту в Росії підривають вплив російського флоту — британська розвідка
18 листопада ЗМІ повідомили про напад на нафтовий термінал у порту Новоросійська на чорноморському узбережжі Росії. Водночас поруч із нафтовим терміналом розташована велика база Чорноморського флоту Росії.

Чорноморський флот перемістив багато своїх операцій на підводних човнах до Новоросійська після того, як влітку Україна завдала удару по їхній базі в Севастополі в окупованому Криму. Як зазначають у Міністерстві оборони Великої Британії, російське командування, швидше за все, буде стурбоване загрозами для флотилії десантних кораблів, що базується в Новоросійську.

«Ці судна є відносно вразливими без супроводу та відіграють важливішу роль у постачанні російських сил в Україні після пошкодження Керченського мосту в жовтні», - зазначають аналітики.

Хоча усі подробиці цього інциденту ще невідомі, однак будь-яка демонстрація можливостей України загрожувати Новоросійську, швидше за все, стане подальшим стратегічним викликом для ЧФ.

«Це також ще більше підірве і без того зменшений морський вплив Росії в Чорному морі», - додають у британській розвідці.

Кілька днів тому Росія заявила про атаку на нафтовий комплекс в Новоросійську. У Росії відразу звинуватили в інциденті Збройні сили України, а росЗМІ стверджують, що об'єкт атакували українським морським безпілотником.

Джерело: https://zn.ua/ukr/UKRAINE/vibukhi-poblizu-bazi-chornomorskoho-flotu-v-rosiji-pidrivajut-vpliv-rosijskoho-flotu-britanska-rozvidka.html

22.11.2022 16:14