У Києві та області вводять «безпрецедентні екстрені обмеження» енергопостачання. Попередні графіки більше не актуальні

У Києві та області вводять «безпрецедентні екстрені обмеження» енергопостачання. Попередні графіки більше не актуальні
Через нові пошкодження енергосистеми у Києві та області вводять більш тривалі екстрені відключення світла. Графіки стабілізаційних відключень, які склали раніше, більше не актуальні.
Про це повідомляє Київська міська військова адміністрація.

Там пояснюють, що внаслідок російської атаки з ладу виведена низка критично важливих об’єктів країни. У Києві та області виник дефіцит потужності у 30% споживання.

«Щоб не допустити повного знеструмлення столиці та центральних регіонів України, держенергокомпанія "Укренерго" вводить безпрецедентні екстрені обмеження», — йдеться у повідомленні.

У КОВА кажуть, що найближчими днями будуть застосовані жорсткіші й триваліші відключення електропостачання, ніж було у попередніх графіках.

Водночас голова Київської ОВА Олексій Кулеба зазначив, що людям потрібно готуватися до екстрених відключень електрики на невизначений термін. Він додав, що фахівці вживають необхідних заходів для ліквідації наслідків обстрілу.

Жителів закликали помірно споживати електроенергію: вмикати енергомісткі прилади по черзі, максимально знизити споживання електроенергії зранку з 06:00 до 11:00 та ввечері з 17:00 до 23:00. Бізнес-клієнтів просять обмежити використання зовнішнього освітлення фасадів офісів, ресторанів і торговельних центрів.

Що передувало?

У ніч проти 27 жовтня російські окупаційні війська завдали удару по території Київської області, внаслідок чого на місці влучання спалахнула пожежа. Як розповіли в ОВА, росіяни влучили в об'єкт інфраструктури.

А вдень 27 жовтня Офіс президента повідомив, що у Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській та Житомирській областях можуть бути жорсткіші обмеження електропостачання.

Джерело: https://hromadske.ua/posts/u-kiyevi-ta-oblasti-vvodyat-bezprecedentni-ekstreni-obmezhennya-energopostachannya-poperedni-grafiki-bilshe-ne-aktualni

Категорії: Новини Києва

27.10.2022 16:29