Росіяни примусово «мобілізували» на війну 3000 мешканців Мелітополя — Федоров

Росіяни примусово «мобілізували» на війну 3000 мешканців Мелітополя — Федоров
Мер Мелітополя Запорізької області Іван Федоров заявив, що російські окупанти примусово «мобілізували» на війну до 3000 мешканців міста.

«Що стосується загалом мобілізації, то, на жаль, вона є. Можуть просто посеред вулиці людей забирати, вести у військкомат чи комендатуру, і там відпускають, але одразу ставлять на облік. І є приклади, коли також забирали до армії. Загалом у Мелітополі забрали три тисячі мешканців у якісь псевдодобровольчі батальйони, і мобілізація, на жаль, триває», — заявив Федоров.

Він зазначив, що насамперед росіяни мобілізують людей, які отримали російські паспорти.

«Сьогодні, коли ми говоримо про мобілізацію, то саме ті люди, які отримали паспорти ворожої держави, то вони перші потрапляють під мобілізацію. Просто на блокпосту їх зупиняють, виводять із машини та просто одразу в окоп. Це не може не тішити, мають відповідати за свої вчинки», — повідомив Федоров.

21 вересня російський диктатор Володимир Путін оголосив у країні «часткову мобілізацію». За словами міністра оборони РФ Сергія Шойгу, на фронт планують відправити ще 300 тисяч резервістів.

За даними російських опозиційних ЗМІ, засекречені плани мобілізації передбачають відправку на війну в Україну мільйона росіян. Після чого росіяни почали масово скуповувати квитки до інших країн і намагатися залишити РФ, щоб уникнути участі у війні.

Джерело: https://nv.ua/ukr/ukraine/events/fedoriv-povidomiv-shcho-armiya-rf-mobilizuvala-u-melitopoli-3000-lyudey-novini-ukrajini-50277159.html

Категорії: Новости Мелитополя

17.10.2022 09:56