Російського пілота, який бомбив Чернігів, обміняли на українських льотчиків — Буданов

Російського пілота, який бомбив Чернігів, обміняли на українських льотчиків — Буданов
Очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов розповів, що російського пілота Алєксандра Красноярцева, який бомбив житлові квартали Чернігова, а навесні потрапив в полон, обміняли на п'ятьох українських військовополонених льотчиків. Про це Буданов розповів під час телемарафону.

Цей обмін відбувся близько 4-5 місяців тому.

"Льотчика Красноярцева ми обміняли місяців чотири-п'ять тому. Ми його обміняли на наших пілотів, якщо не помиляюся на п'ятьох", – сказав Буданов.

Нагадаємо, літак старшого льотчика, начальника повітряно-вогневої та тактичної підготовки дислокованої під Челябінськом авіаційної бази 6980 Алєксандра Красноярцева Сили оборони приземлили навесні - 5 березня близько 11:30. Росіянина затримали, згодом йому оголосили про підозру в порушенні. законів та звичаїв війни. Слідство під час розслідування довело, що злочинні дії він чинив, повністю усвідомлюючи наслідки, як-от загибель мирних громадян. Згодом він сам підтвердив, що обстрілював саме цивільну інфраструктуру, а не воєнні об'єкти.

Джерело: https://zn.ua/ukr/UKRAINE/rosijskoho-pilota-jakij-bombiv-chernihiv-obminjali-na-ukrajinskikh-lotchikiv-budanov-.html

03.10.2022 15:23