Окупанти продовжують вивозити дітей-сиріт з Луганської області до Росії — Гайдай

Окупанти продовжують вивозити дітей-сиріт з Луганської області до Росії — Гайдай
Окупанти продовжують вивозити до Росії дітей-сиріт з тимчасово захоплених територій України. Про це повідомляє глава Луганської ОВА Сергій Гайдай в Telegram.

«Ще 76 дітей-сиріт вивезено до соціально-реабілітаційних центрів для неповнолітніх у РФ, розташованих у Московській області. Наразі чотири регіони Росії мають прийняти їх у складі сімейних груп», — написав глава ОВА.

За його словами, ще 104 дитини, які перебувають під наглядом у соціальних установах так званої «ЛНР», готуються до передачі під опіку до російських родин.

«Це дозволяє окупантам скоротити прірву поколінь, особливо серед чоловічого населення, яка щоденно зростає разом із кількістю загиблих військових. Що буде із цим питанням у так званій „ЛНР“, росіянам байдуже — розуміють, що на Луганщині вони тимчасово», — додав Гайдай.

На початку вересня уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубинець заявив, що з початку повномасштабного вторгнення РФ депортувала до своєї країни понад 7 тисяч українських дітей. Поки що Києву вдалося повернути лише 51 неповнолітнього.

«Росія робить все, щоб наші діти не поверталися до нас, навіть спростили своє законодавство щодо усиновлення», — зазначив він.

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що до повномасштабного вторгнення РФ планувала заходи щодо фільтрації та депортації українців на захоплених територіях.

Джерело: https://nv.ua/ukr/ukraine/events/okupanti-vivozyat-ditey-sirit-z-luganskoji-oblasti-do-rosiji-gayday-50273936.html

03.10.2022 10:48