Україна подає заявку на вступ до НАТО у прискореному порядку — Зеленський

Україна подає заявку на вступ до НАТО у прискореному порядку — Зеленський
Президент Володимир Зеленський у п’ятницю, 30 вересня, заявив, що Україна подає заявку на вступ до НАТО в прискореному порядку.

У своєму зверненні за підсумками засідання Ради нацбезпеки та оборони глава української держави наголосив, що де-факто Україна вже пройшла свій шлях до НАТО і довела сумісність зі стандартами Альянсу.

«Де-факто. Сьогодні Україна подає заявку, щоб зробити це де-юре. За процедурою, яка буде відповідати нашому значенню для захисту всієї нашої спільноти. У прискореному порядку», — оголосив Зеленський, нагадавши про приклад Фінляндії та Швеції.

Президент запропонував, щоб на час переговорів щодо вступу України міжнародні партнери нашої країни реалізували пропозиції щодо гарантій безпеки, перераховані в Київському безпековому договорі.

Зеленський сказав, що країна-агресор РФ не зупинилася б на кордонах України, якби Україна її не зупинила, і що лише шлях посилення нашої країни та вигнання окупантів з української території повертає мир. Він також наголосив, що Україна готова до переговорів з іншим президентом Росії, але не з Путіним.

Наприкінці звернення Володимир Зеленський, голова Верховної Ради Руслан Стефанчук і прем'єр-міністр Денис Шмигаль разом підписали заявку.

Російський диктатор Володимир Путін 30 вересня підписав із ватажками терористичних організацій «Л/ДНР» та колаборантами в Херсонській і Запорізькій областях «договори» про анексію захоплених територій України.



Джерело: https://nv.ua/ukr/ukraine/politics/ukraina-podaet-zayavku-na-vstuplenie-v-nato-v-uskorennom-rezhime-zelenskiy-50273680.html

30.09.2022 17:32