Курс валют: в Нацбанку розповіли про вірогідність нової курсової корекції

Курс валют: в Нацбанку розповіли про вірогідність нової курсової корекції
Ситуація на готівковому валютному ринку залишається контрольованою, а от на безготівковому валютному ринку останнім часом ситуація помітно покращилася. Це означає, що міжнародні резерви України зростають, заявив заступник голови Нацбанку Юрій Гелетій.

"Підстав для здійснення нової курсової корекції наразі немає… Найбільша частка валютних операцій здійснюється у безготівковому сегменті, тому говорити про те, що тимчасові коливання на готівковому сегменті можуть стати підставою для курсової корекції, було б явним перебільшенням", – сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Ми очікуємо, що в міру згасання психологічного фактора та остаточного вирішення проблеми з дефіцитом (готівкової) валюти ситуація на готівковому валютному ринку покращуватиметься", - додав він.

За його словами, має також збільшуватися позитивний вплив на готівковий ринок від раніше прийнятих рішень НБУ. Зокрема, надання можливості громадянам купувати валюту з подальшим вкладенням її на депозит, а також дозвіл банкам збільшити пропозицію готівкової валюти.

Гелетій зазначив, що впевненості додають плани щодо міжнародної фінансової допомоги – близько $10 млрд до кінця року. НБУ також сподівається на позитивне рішення щодо розширення екстреної фінансової підтримки від МВФ у рамках інструменту RFI, завдяки якому Україна зможе отримати ще близько $1,4 млрд у жовтні. Також очікує рішення щодо затвердження додаткового пакета допомоги Україні на $4,5 млрд.

"Усі ці фактори допоможуть нам утримувати міжнародні резерви на достатньому рівні та зберігати офіційний курс на поточному рівні", - заявив він.

Джерело: https://zn.ua/ukr/ECONOMICS/kurs-valjut-v-natsbanku-rozpovili-pro-virohidnist-novoji-kursovoji-korektsiji.html

30.09.2022 17:18