США придбають в Південної Кореї зброю для контрнаступу ЗСУ на $3 млрд – ЗМІ

США придбають в Південної Кореї зброю для контрнаступу ЗСУ на $3 млрд – ЗМІ
Чехія допоможе з постачанням до України зброї для контрнаступу, пише місцеве видання іDnes. Згідно з повідомленням, вартість зброї виробництва Південної Кореї – близько $3 млрд, її закупівлю забезпечать США.

«Бої на сході України продовжуються, і атакованій країні потрібні нові постачання зброї для контрнаступу. Чехія має відіграти ключову роль в одній із найбільших поставок », - йдеться у статті.

Саме у Чехії було погоджено план доставки південнокорейської зброї до України, йдеться у матеріалі.

Йдеться про ракетні установки та боєприпаси. І насамперед – про системи ППО «земля-повітря», відомі як Chiron. Ці системи ефективні проти цілей, що низько летять, наприклад, вертольотів.

Переносний зенітний ракетний комплекс ближньої дії Chiron (KP-SAM Shin-Gung) призначений для боротьби з авіацією та вертольотами супротивника на відстані до семи кілометрів. Під час випробувань комплекс продемонстрував 90% ймовірність ураження неманевруючих цілей.

Ракета Shingung оснащена головкою самонаведення, стійкою до перешкод, а осколково-фугасна бойова частина – контактним та неконтактним підривниками. Радіус дії неконтактного підривника – 1,5 км.

Переносна установка оснащена апаратурою розпізнавання «свій – чужий» та тепловізорами Samsung для стрільб у нічний час. Конструкція ПУ дозволяє розміщувати її на автомобілях, кораблях та інших носіях. Установка аналогічна за конструкцією ПУ ПЗРК Mistral, які вже є на озброєнні української армії.

З 2005 ПЗРК Chiron перебуває на озброєнні армії Південної Кореї.

Джерело: https://zn.ua/ukr/UKRAINE/ssha-kupljat-u-pivdennoji-koreji-zbroju-dlja-kontrnastupu-zsu-na-3-mlrd-zmi.html

30.09.2022 14:03