Трамп хоче стати посередником у переговорах між Україною та РФ

Трамп хоче стати посередником у переговорах між Україною та РФ
Нещодавня аварія на підводних газопроводах «Північний потік-1» та «Північний потік-2» викликали багато розмов та теорій щодо причин її виникнення. Колишнього президента США Дональда Трампа подія «засмутила» особливо сильно: він заявив, що США лише погіршують ситуацію після «саботажу» на газопроводах і запропонував власні послуги в урегулюванні війни РФ проти України. Мільярдер закликав створити для цього спеціальну переговорну групу, яку очолить він сам. Про це пише Mediaite з посиланням на публікацію Трампа в соцмережі Truth Social.

У повідомленні Трамп написав, що «катастрофа» між Україною та Росією «ніколи не відбулася б», якби він був президентом США.

«Лідери» США повинні залишатися «холодними, спокійними і практичними» щодо саботажу газопроводів Nord Stream. Це велика подія, яка не повинна призвести до великого рішення, принаймні поки. Катастрофа Росії/України ніколи не повинна була статися і точно не сталася б, якби я був президентом. Не погіршуйте ситуацію з вибухом трубопроводу. Будьте стратегічними, будьте кмітливими, досягніть домовленості зараз. Обидві сторони цього потребують і хочуть. На кону весь світ. Я очолю групу???», — заявив Трамп.


Джерело: https://zn.ua/ukr/POLITICS/tramp-khoche-stati-poserednikom-u-perehovorakh-mizh-ukrajinoju-ta-rf.html

30.09.2022 14:02