В Україні планують внести зміни до закону про мобілізацію

В Україні планують внести зміни до закону про мобілізацію
В Україні триває воєнний стан та загальна мобілізація, що введені через повномасштабне вторгнення Росії. У Верховній Раді нардепи прийняли за основу законопроєкт №7687 «Про внесення змін до Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час». Про це повідомив народний депутат України Ярослав Железняк у Telegram-каналі.

Відповідний проєкт закону підтримали 305 народних депутатів. У пояснювальній записці до документа зазначається, що проєктом закону пропонується визначити умови, за яких військовозобов’язані, що працюють в органах державної влади, інших державних органах, на підприємствах, в установах та організаціях, підлягають бронюванню.

Також у законопроєкті доповнили перелік військовозобов’язаних, які не підлягають призову на службу під час мобілізації та які можуть бути призвані на військову службу за їхньою згодою. До нього включили військовозобов’язаних, заброньованих на період мобілізації та на воєнний час за органами державної влади, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування, а також за підприємствами, установами і організаціями.

Джерело: https://zn.ua/ukr/UKRAINE/v-ukrajini-planujut-vnesti-zmini-do-zakonu-pro-mobilizatsiju.html

22.09.2022 15:50