Родичі захисників Маріуполя закликали міжнародні організації завадити «трибуналу» над азовцями

Родичі захисників Маріуполя закликали міжнародні організації завадити «трибуналу» над азовцями
Асоціація сімей захисників «Азовсталі» звернулася до міжнародних організацій із закликом завадити російським окупантам провести фейковий трибунал над українськими військовополоненими.
Про це йдеться в повідомленні асоціації в Telegram, пише hromadske.ua.

Рідні бійців «Азовсталі» звернулись до президента Володимира Зеленського, а також до гарантів безпеки захисників — Міжнародного комітету Червоного Хреста та ООН.

«... Із проханням втрутитися у цей театр абсурду, засудити та завадити проведенню фейкових трибуналів, які загрожують бійцям полку "Азов"», — йдеться в заяві.

Зазначимо, що протягом останньої доби в соцмережах поширюють інформацію про те, що окупанти готуються до проведення «міжнародного трибуналу» над бійцями полку «Азов» — захисниками Маріуполя та «Азовсталі». Раніше в Маріупольській міськраді повідомляли про плани росіян провести самосуд над захисниками у місцевій філармонії.

Водночас родичі оборонців Маріуполя закликали українців перевіряти інформацію, яку ті поширюють в соцмережах, і не вірити всім «гучним» постам із фейковою інформацією.

«Сьогодні [пост] з подібною неправдивою інформацією зібрав понад 170 тисяч вподобань в Інстаграмі. Водночас реальні новини про захисників "Азовсталі" не збирають і десятої частини такої підтримки», — заявили в асоціації.

Рідні захисників «Азовсталі» також наголосили, що «міжнародний трибунал» неможливий у псевдореспубліці, яку не визнають у світі. Отже, він не матиме жодної сили.

«Готується пропагандистське шоу, і де б воно не було — в Донецьку чи Маріуполі, — воно не буде визнано ніким притомним у світі. Військовослужбовці України, які виконували визначені державою і законом обов’язки на території України, не можуть бути осудженими іншими державами, тим паче ніким не визнаними псевдодержавами», — йдеться в заяві.

В асоціації додали, що «показові шоу з судами та трибуналами» суперечать загальновизнаним міжнародним законам про поводження з військовополоненими.

Джерело: https://hromadske.ua/posts/rodichi-zahisnikiv-mariupolya-zaklikali-chervonij-hrest-ta-oon-zavaditi-tribunalu-nad-azovcyami

Категорії: Новини Маріуполя

09.08.2022 10:48