Ліван зняв арешт із судна з краденим українським зерном

Ліван зняв арешт із судна з краденим українським зерном
Суд у ліванському Тріполі зняв арешт із сирійського суховантажного судна Laodicea з вкраденим російськими окупантами українським зерном.

Як повідомили у МЗС, відповідне рішення було ухвалено, незважаючи на всі надані докази щодо походження зазначеного вантажу.

У зв’язку з цим українська сторона висловила своє «розчарування» рішенням Бейрута, попередивши про можливі наслідки.

Дипломати наголосили, що Київ завжди докладав максимальних зусиль для підтримки продовольчої безпеки Лівану, продовживши експорт аграрної продукції навіть після повномасштабного вторгнення РФ.

«Вказане рішення фактично заохочує Росію до продовження крадіжок на тимчасово окупованому півдні України з почуттям безкарності. Крім того, таким рішенням Ліван фактично підриває продовольчу безпеку, відштовхуючи Україну як свого надійного партнера. Закликаємо ліванську сторону скасувати рішення про зняття арешту з судна „Laodecia“ та вжити заходів для запобігання подальшим спробам використовувати Ліван для угод з краденими українськими зерновими», — йдеться в оприлюдненій заяві.

Джерело: https://nv.ua/ukr/ukraine/politics/u-livani-znyali-aresht-iz-siriyskogo-sudna-z-kradenim-ukrajinskim-zernom-novini-ukrajini-50260965.html

04.08.2022 16:08