Від початку війни на Миколаївщині загинули 403 людини - Кім

Від початку війни на Миколаївщині загинули 403 людини - Кім
Унаслідок російських обстрілів Миколаївської області від початку повномасштабної війни загинули 403 людини, ще понад тисяча отримали поранення. Попри це, проводити обов'язкову евакуацію цивільних із регіону наразі не планують.

Про це розповів голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім 2 серпня на брифінгу в «Медіацентрі Україна».

«Загалом з початку війни 1 435 осіб постраждали, 403 з них, на жаль, було вбито», — повідомив Кім.

Водночас, за його словами, влада наразі не планує примусову евакуацію з Миколаївщини.

«Якщо казати про примусову евакуацію, це стосується першої лінії фронту, але наші ЗСУ зараз просуваються, тому про це не йдеться. Тому не плануємо примусову евакуацію. У нас відкриті три [евакуаційні] напрямки з чотирьох із міста», — сказав очільник ОВА.

Кім додав, що мешканці Миколаївщини активно надають інформацію про колаборантів та коригувальників вогню. Сьогодні, 2 серпня, у такий спосіб затримали одного підозрюваного, ще двоє — під слідством. Це окрім того, що працюють і правоохоронці.

Голова Миколаївської ОВА наголосив, що лікарні та інші необхідні заклади в області працюють у повному обсязі. Однак російські обстріли не припиняються. «Тобто з погляду гуманітарної сфери все добре. Нам складно, тому що нас обстрілюють щодня», — резюмував Кім.

Обстріли Миколаївщини

Окупаційні війська регулярно обстрілюють Миколаїв та область. Уночі 2 серпня росіяни обстріляли два райони міста. Зруйнований гуртожиток одного з університетів, поранення отримав охоронець. Також пошкоджені житлові будинки, виникла пожежа у магазині, яку вже загасили. Під постійним вогнем залишаються села, що перебувають на лінії зіткнення.

А в ніч проти 31 липня окупанти завдали масованих ударів по Миколаєву: прилетіло приблизно 40 ракет. Міський голова Сєнкевич заявив, що тоді Миколаїв, схоже, опинився під найсильнішим обстрілом за весь час війни. Унаслідок обстрілів одна людина загинула і двоє поранені.

Також Сєнкевич повідомив 1 серпня, що у Миколаєві з початку повномасштабного російського вторгнення через бойові дії вже пошкоджено понад тисячу будинків.

Джерело: https://hromadske.ua/posts/vid-pochatku-vijni-na-mikolayivshini-zaginuli-403-lyudini-prote-obovyazkova-evakuaciya-ne-planuyetsya-kim

Категорії: Новости Николаева

02.08.2022 16:25