Українські військові вийшли з Лисичанська без втрат — Гайдай

Українські військові вийшли з Лисичанська без втрат — Гайдай
Глава Луганської ОВА Сергій Гайдай заявив, що українські війська залишили Лисичанськ, щоб не потрапити в оточення. За його словами, вихід ЗСУ із міста пройшов без втрат.

В інтерв'ю ВВС Україна він сказав, що ЗСУ могли б довго утримувати місто, але зараз Росія має величезну перевагу в артилерії та боєприпасах.

«Вони б просто знищили місто здалеку, тому не було сенсу залишатися. Ми б потрапили в оточення і мали б сидіти там, поки місто обстрілювали. Тому ми вирішили не допустити оточення, щоб не намагатися відійти всі відразу. Вирішили відійти на готові укріплені позиції далі на захід, зайняти їх і продовжити бій з російською армією. В результаті вийшли без втрат», — зазначив Гайдай.

За його словами, поки одні підрозділи українських військ тримали оборону в Лисичанську, інші будували нові укріплення в Донецькій області, а зараз туди зайшли війська.

«Особисто мені важко і боляче, але це не програна війна. Це лише одна битва, яку ми програли. Ми мали зберегти свої війська, щоб, коли надійде достатня кількість зброї, яку постачає Захід, ми могли вести звичайні дії і контратаки», — сказав Гайдай.

Джерело: https://nv.ua/ukr/ukraine/events/z-lisichanska-ukrajinski-viyskovi-viyshli-bez-vtrat-novini-ukrajini-50254137.html

Категорії: Новости Лисичанска

04.07.2022 14:52