На Одещині заборонили феєрверки та рух гучного транспорту на час воєнного стану

На Одещині заборонили феєрверки та рух гучного транспорту на час воєнного стану
В Одесі та області з 30 червня забороняється використання піротехнічних засобів, а також рух гучного транспорту.
Про це повідомляє Одеська міська рада. Відповідне розпорядження видав голова Одеської ОВА Максим Марченко, згідно з ним, у місті й області забороняється продаж та використання піротехнічних засобів (зокрема феєрверків, салютів і петард).

Також забороняється рух транспорту з конструктивними особливостями системи випуску газів або траспорту, в конструкції якого є системи випуску відпрацьованих газів без шумопоглинача — через це такий транспорт видає надмірний рівень шуму. Цим же розпорядженням забороняється використання транспорту на несанкціонованих авто/мото змаганнях.

Обмеження діятимуть до скасування воєнного стану або до видання окремого розпорядження.

Раніше в Києві заборонили використання піротехнічних засобів та гучну музику. Рішення пояснили тим, що недотримання тиші впливає на психоемоційний стан киян в умовах широкомасштабної російської збройної агресії та очікування ракетних ударів.

Зазначимо, що ще у 2019 році Київська міська рада заборонила феєрверки та іншу піротехніку на період російської збройної агресії, втім, на практиці люди не завжди дотримувалися цієї заборони.

Джерело: https://hromadske.ua/posts/na-odeshini-zaboronili-feyerverki-ta-ruh-guchnogo-transportu

Категорії: Новости Одессы

29.06.2022 15:19