ЗСУ відійдуть від Сєвєродонецька на більш укріплені позиції — голова Луганської ОВА

ЗСУ відійдуть від Сєвєродонецька на більш укріплені позиції — голова Луганської ОВА
Українські захисники відійдуть від Сєвєродонецька, аби продовжувати завдавати окупантам втрат з більш укріплених позицій, адже перебувати на розбитих позиціях немає сенсу.

Українські захисники відбили атаку окупантів у напрямку Лисичанська Луганської області, загарбники зазнали втрат та відступили. Однак у місті виявили тіла двох загиблих, а пораненого чоловіка відправили до лікарні в Чернівцях. Про це повідомив голова ОВА Сергій Гайдай.

За словами голови ОВА, Лисичанськ та Борівське витримали авіаційні удари.

Російська армія зі всіх наявних видів озброєння відкривала вогонь по Сєвєродонецьку, Білій Горі, Вовчоярівці. У Сєвєродонецьку окупанти пошкодили територію «Азоту» та цегляного заводу. Також війська РФ обстріляли селища Синецький, Павлоград і три розбиті декілька тижнів тому мости.

«Багато будинків та приміщення житлово-комунального господарства зруйновано в Лисичанську, страждають від російських снарядів навколишні села», - додав Гайдай.

Також 23 червня та сьогодні зранку окупанти вели наступ у районі Мирної Долини, де тривають бойові дії.

Наступ ворога в районі Борівського українські захисники успішно зупинили. Крім того, наші воїни відбили наступ у напрямку південної околиці Лисичанська, завдали втрат окупантам та змусили їх відступити.

«Втім, силами штурмових груп зі складу 1-го армійського корпусу росіянам вдалося заволодіти Миколаївкою», - додав голова ОВА.

Також голова ОВА додав, що доведеться відводити українських військових із Сєвєродонецька, аби продовжувати завдавати окупантам втрат з більш укріплених позицій, адже перебувати на розбитих позиціях немає сенсу, зростає кількість загиблих. Військові вже отримали відповідний наказ.

Загарбники обстрілюють місто практично кожного дня протягом чотирьох місяців, інфраструктура Сєвєродонецька вщент знищена, пошкоджено або зруйновано 90 % будинків.

Крім того, Гайдай повідомив, що з боку Золотого та Тошківки в бік Лисичанська просуваються загарбники. ДРГ проникали на околиці міста, але їх змогли витиснути.

«Зі Старобільська в напрямку Лисичанська виїхали шість установок для запуску ракет «Точка-У»», - повідомив голова ОВА.

Джерело: https://zn.ua/ukr/UKRAINE/zsu-vidbili-ataku-na-lisichansk-okupanti-veli-nastup-u-rajoni-mirnoji-dolini-holova-luhanskoji-ova.html

Категорії: Новости Северодонецка Новости Лисичанска

24.06.2022 12:00