Окупанти активно готуються до наступу на Запорізькому напрямку, до Мелітополя завезли застарілі танки — ОВА

Окупанти активно готуються до наступу на Запорізькому напрямку, до Мелітополя завезли застарілі танки — ОВА
російсько-окупаційні війська здійснюють активну підготовку до наступальних дій на Запорізькому напрямку. До Мелітополя прибув ешелон застарілих танків, який росіяни зняли з консервації, а до селища Кирилівка зайшли 30 одиниць російської техніки.

Про це повідомила Запорізька обласна військова адміністрація.

Протягом 25 травня ворог обстріляв позиції українських військ та цивільну інфраструктуру в районах Оріхова та Гуляйполя, а також завдав авіаційні удари та артилерійські обстріли в районах Полтавки.

Водночас, як наголосили в ОВА, росіяни продовжують зазнавати втрат особового складу та військової техніки: регулярно надходить інформація щодо зосередження значної кількості поранених військовослужбовців збройних сил рф в медзакладах тимчасово анексованого Криму.

«Ешелон застарілих танків Т-62, який росіяни все-таки зняли з консервації, сьогодні прибув до Мелітополя. Танки оснащені гарматами із калібром 115 мм. Цікаво, як вони горять від "Джавелінів" і NLAW», — додали в Запорізькій ОВА.

Крім того, за даними ОВА, до тимчасово окупованого селища Кирилівка зайшли 30 одиниць російської техніки. За повідомленням місцевих, майже на кожному перехресті стоять бронетранспортери.

Джерело: https://hromadske.ua/posts/okupanti-aktivno-gotuyutsya-do-nastupu-na-zaporizkomu-napryamku-u-melitopol-zavezli-zastarili-tanki-ova

26.05.2022 17:56