росія близька до дефолту, а ЗСУ відзначились на переправі через Сіверський Донець

росія близька до дефолту, а ЗСУ відзначились на переправі через Сіверський Донець
Про що пишуть західні ЗМІ сьогодні, 26 травня:

The Washington Post пише, що США підштовхують росію до дефолту. Міністерство фінансів США у вівторок зробило серйозний крок до того, щоб підштовхнути росію до дефолту, оголосивши, що більше не дозволить кремлю виплачувати борги власникам американських облігацій. Цей крок значно ускладнить, якщо взагалі унеможливить, агресору уникнути дефолту.

The Wall Street Journal пише, що зусилля росії оточити українські міста Лисичанськ та Сєвєродонецьк коштують російській армії величезних втрат. росія платить високу ціну за здобуті досягнення. За словами українських офіційних осіб, кремль посилає підрозділи з південної України для боротьби на Донбасі, і, за словами українських офіційних осіб, втративши таку кількість людей, що продовження українського опору може зрештою змусити його знову змінити стратегію.

The New York Times опублікувало репортаж з Білогорівки, де українська армія розбила великі сили противника на переправі через Сіверський Донець. Видання повідомляє деякі деталі операції. ЗСУ дали значній частині сил противника можливість переправитися на південний берег річки, а потім завдали по них удару. Паралельно вниз за течією річки пустили міни, які висадили в повітря понтонні мости. Шляхи відступу були відрізані. На пропозиції здатися росіяни не реагували, багато хто намагався врятуватися, перепливаючи Донець у зворотному напрямку.

Reuters пише про Ахіллесову п’яту російської нафтової галузі – страхування перевезень. Страхові компанії з Європи та Сполучених Штатів, які домінують на міжнародному морському ринку, згортають покриття для російських нафтових танкерів, кажуть джерела в галузі, щоб уникнути порушення санкцій, введених після вторгнення москви в Україну. Навіть неросійські судна зараз ризикують бути відторгнутими західними страховиками, якщо вони перевозять російську нафту.

Der Spiegel пише, що протикорабельні ракети від Данії можуть вирішити результати морської битви України. Експерти вважають, що дванадцять протикорабельних ракет Гарпун можуть бути використані для прориву російської морської блокади. Експорт зерна знову стане можливим.

Джерело: https://t.me/ukraina24tv/34559

26.05.2022 16:32