У Кременчуці зросла вартість проїзду: маршрутка — 15 грн, тролейбус — 10 грн

У Кременчуці зросла вартість проїзду: маршрутка — 15 грн, тролейбус — 10 грн
Вартість проїзду у Кременчуці підвищили до 10 грн в тролейбусі й до 15 грн в приватних автобусах

Сьогодні виконавчий комітет Кременчука підвищив вартість проїзду у громадському транспорті. У тролейбусах вартість проїзду становитиме 10 грн, а у комунальних автобусах 12 грн. У приватних автобусах вартість одного квитка становитиме 15 грн. Новий тариф у приватному транспорті почне діяти із 26 травня, у комунальному з 1 червня.

Відповідно змінено вартість проїзних місячних квитків: у тролейбусі вартість учнівського квитка становитиме 150 грн; студентського — 175 грн; для громадян — 450 грн; для підприємств, організацій — 755 грн; комбіновані для населення (тролейбус-автобус) — 650 грн; для проїзду в автобусі вартість проїзних місячних квитків становитиме: учнівський — 180 грн, студентський — 210 грн, для громадян 525 грн.

Наразі в Кременчуці вартість проїзду у тролейбусі складає 8 грн, у комунальному автобусі 8 грн, у приватному автобусі 10 грн. Рішення щодо підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті міська влада прийняла у зв’язку із нестачею паливно-мастильних матеріалів.

З 1 червня в громадському транспорті Кременчука пільги будуть надаватися без будь-яких обмежень усім мешканцям та гостям міста.

У Полтаві вартість приїзду поки залишається незмінною: 6 грн в тролейбусів і 8 грн в автобусі. Приватні перевізники з 13 травня не виходять на маршрути, що створює додаткове навантаження на тролейбуси. Спочатку приватні перевізники озвучували тариф у 25 грн, потім 15 грн, а тепер згодні на 12 грн.

Міська влада Полтави про підвищення тарифу нічого конкретного не говорить. Олександр Мамай проводить в Telegram-каналі опитування чи згодні містяни прийняти нові тарифи — 10 грн за квиток у тролейбусі, 15 грн в автобусі, що дасть можливість виїхати приватним перевізникам на маршрути. За тиждень понад 70% опитаних проголосували проти цих тарифів.

Джерело: www.poltava.pl.ua

Категорії: Новости Полтавы Новости Кременчуга

25.05.2022 12:49