Про роботу гуманітарних коридорів 03 квітня

Про роботу гуманітарних коридорів 03 квітня
Продовжуємо евакуацію людей з Маріуполя до Запоріжжя.

Зараз під Бердянськом знаходяться 17 автобусів. 10 з них – для евакуації маріупольців і місцевих мешканців. Якщо їх не пропустять до міста, прохання до людей вийти до блокпосту на в’їзді до Бердянська – там вони на вас чекатимуть. Ще 7 автобусів у супроводі Міжнародного Комітету Червоного Хреста спробують під'їхати ближче до Маріуполя.

Також коридором з Маріуполя до Запоріжжя можна їхати власним автотранспортом.

На Луганщині сьогодні плануємо евакуацію людей з наступних міст: Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Попасна, Рубіжне та с. Нижнє.

Щоб розпочати процес евакуації, чекаємо на режим припинення вогню з боку окупантів.

Учора після звільнення від окупантів території Київської області ми дізналися про вбивство старости села Мотижин Ольги Сухенко. На жаль, вона була вбита в полоні російськими нелюдами. Це є військовим злочином. Винні будуть обов'язково покарані відповідно до міжнародного гуманітарного права.

Станом на сьогодні в полоні перебуває 11 голів місцевих громад з Київської, Херсонської, Харківської, Запорізької, Миколаївської та Донецької областей. Ми інформуємо про них, як і про інших зниклих цивільних громадян, всі можливі організації (МКЧХ, ООН тощо) та вимагаємо від всіх зробити все можливе для повернення наших цивільних, священників, мерів міст, журналістів й активістів Ми боремося за них та закликаємо робити це інших.

Ірина Верещук

Джерело: https://t.me/vereschuk_iryna/1246

Категорії: Новости Херсона Новини Миколаєва

03.04.2022 12:07