У Хмельницькому затримали експравоохоронця та військових, які незаконно переправляли чоловіків до Польщі

У Хмельницькому затримали експравоохоронця та військових, які незаконно переправляли чоловіків до Польщі

У Хмельницькому співробітники Державного бюро розслідувань затримали колишнього правоохоронця, який організував схему переправлення чоловіків призовного віку за кордон. Про це повідомила пресслужба ДБР у четвер 31 березня, повідомляє "Сьогодні".

Зазначається, що зловмисник залучив до участі у злочині двох військовослужбовців однієї із військових частин Хмельницького. Військовозобов'язаних громадян України "ділки" переправляли до Польщі під виглядом осіб, які супроводжують гуманітарні вантажі для потреб цієї військової частини.

Свої послуги "бізнесмени" оцінювали у 2 тисячі доларів з особи.

"Задокументовано кілька фактів отримання грошей від потенційних замовників. Організатора схеми було затримано на гарячому – під час отримання частини плати – 600 доларів. Під час обшуку в кабінеті одного з ймовірних учасників схеми знайдено 140 тисяч гривень", – розповіли у ДБР.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Хабарництво) та ч. 5 ст. 426-1 (Перевищення військовою службовою особою влади або службових повноважень) КК України. Фігурантам загрожує до п'яти років позбавлення волі.



Джерело: Сегодня

Категорії: Новости Хмельницком

31.03.2022 16:25