У Коломацькому з’явився парк «Енергія відновлення землі»

Саджанці дерев та декоративних кущів учасникам акції передали представники АТ «Укргазвидобування» (Нафтогаз). Озеленення території перед Коломацьким сільським будинком культури відбулося у рамках акції «Greening of the planet», до якої долучилися 110 країн світу. В Україні працівники Нафтогазу озеленювали населені пункти 20 громад, на території яких працюють виробничі підрозділи компанії.

Представник Нафтогазу Віталій Хівренко та сільський голова Євген Почечун під час закладення парку «Енергія відновлення Землі»

Юна Софія Рогожина прийшла на акцію разом із сестричкою та батьком. Дерева висаджувала не вперше: раніше вже допомагала батькам озеленювати територію біля власного будинку. Закладання парку у Коломацькому, впевнена дівчина, згуртує людей навколо доброї справи.

— Люди побачать, що тут висаджують дерева, і самі будуть допомагати озеленювати навколишні території, — говорить Софія Рогожина.

Софія Рогожина (зліва) з татом і сестроюСофія Рогожина (зліва) з татом і сестрою

Участь в акції «Greening of the planet» у Коломацькому взяли представники сільської ради, місцеві комунальники, небайдужі до розвитку громади мешканці, а також працівники ГПУ «Полтавагазвидобування» (філія АТ «Укргазвидобування»). Саджанці дерев і кущів, а також мінеральні добрива закупили коштом АТ «Укргазвидобування».

— Нафтогаз бере участь у всесвітній акції боротьби із глобальним потеплінням. Спільно з органами місцевого самоврядування 20 громад, де ми працюємо, сьогодні висаджуємо дерева, — відзначає заступник директора із земельних та соціальних питань ГПУ «Полтавагазвидобування» Віталій Хівренко.

Заступник директора із земельних та соціальних питань ГПУ «Полтавагазвидобування» Віталій ХівренкоЗаступник директора із земельних та соціальних питань ГПУ «Полтавагазвидобування» Віталій Хівренко

У Коломацькому газовидобувникам вдячні. Адже представники Нафтогазу підтримують місцеву територіальну громаду з моменту створення у 2018 році.

— Дуже приємно, що не один рік іде співпраця з Нафтогазом. Окрім рентних платежів від видобутку, компанія допомагає і через соціальні угоди. Чи то купуючи обладнання для будинку культури, чи то передаючи саджанці молодих дерев і кущів, як сьогодні. Тільки цього року компанія виділила на реалізацію соціальних угод 200 тисяч гривень, — розповідає голова Коломацької тергромади Євген Почечун.

Голова Коломацької територіальної громади Євген ПочечунГолова Коломацької територіальної громади Євген Почечун

Зрештою, біля Коломацького сільського будинку культури висадили 23 молодих дерева (глід, сакури, ялинки) та близько трьох десятків декоративних кущів, серед яких барбарис, гортензія, жасмин. Парк отримав назву «Енергія відновлення землі».

Саджанці від НафтогазуСаджанці від Нафтогазу

На брендованих табличках від Нафтогазу, які розвісили на посаджених рослинах, учасники акції написали власні побажання Коломацькій громаді.

Таблички із побажаннями від учасників акціїТаблички із побажаннями від учасників акції

Представники Нафтогазу взяли участь в озелененні територіальних громад не лише на Полтавщині, а й Харківщині, Івано-Франківщині та Львівщині, де присутні виробничі об’єкти видобувників.

Компанія дбає і про екологічність власного виробництва. Для видобувників важливо берегти планету від шкідливих впливів та допомагати громадам стало розвиватися. Тому, у межах проєкту «Greening of the planet», Нафтогаз прагне привернути увагу до проблем глобального потепління та відновлення екосистеми планети.


Источник: www.poltava.pl.ua

Категории: Новости Полтавы Новости Коломыи

02.11.2021 10:51