Заступник міського голови розповів сусіднім громадам про успішні проєкти розвитку Маріуполя

Перейняти досвід Маріуполя приїхали делегації з Дружківки та Старобільська. Успішними кейсами міста з сусідніми громадами поділився заступник міського голови Сергій Орлов.

Робочий візит відбувся в рамках проєкту DG EAST «Демократичне врядування у Східній Україні». Сергій Орлов розповів про ключові елементи успіху - Стратегію розвитку, відкритість та прозорість, ефективне використання бюджету та залучення інвестицій від міжнародних партнерів. Ефективність від реалізованих проєктів показала соціологія – якщо у 2015 лише 36% маріупольців любили своє місто, то тепер це 86%. Цього року, згідно з муніципальним опитуванням Міжнародного республіканського інституту (IRI), Маріуполь увійшов до ТОП 10 міст за якістю життя.

«Нам вдалося залучити інвестиції від міжнародних фінансових інституцій. Реалізувати масштабні проєкти - оновити комунальні підприємства, транспорт, паркові зони, відкрити ЦНАПи та IT-хаби. Усе це спрямовано на підвищення якості життя містян та відкриття нових можливостей для молоді. У планах нові ініціативи – відкриття нового соціального офісу, унікального культурного центру «ПортКультур», - зазначив Сергій Орлов.

Керівник маріупольського офісу Проєкту USAID "Демократичне врядування у Східній Україні" Олександр Рябий зазначив, що обмін досвідом дозволяє містам переймати кращі практики та швидше розвиватися.

«Ми хочемо показати наші спільні напрацювання у Маріуполі. Це розвиток ОСББ, Мультицентр, проєкти Смарт сіті - велопарковки, інформаційні табло, нове освітлення. Дані проєкти направлені на комфорт для жителів. Заохочую переймати цей успішний досвід, а ми готові його підтримати», - сказав він.

Учасники делегації проведуть у місті два дні. Вони ознайомляться на практиці з ключовими проєктами, що дозволили Маріуполю бути одним з лідерів розвитку серед міст України.


Джерело: https://mariupolrada.gov.ua

Категорії: Новини Маріуполя Новости Краматорска

21.09.2021 12:31