Маріупольці можуть стати наставниками для дітей-сиріт

У місті 112 дітей виховуються в інтернатних закладах та чекають на свого наставника. Бажаючі можуть взяти підопічного та допомогти дітям-сиротам та дітям позбавленим батьківського піклування.

Як інформують у міському центрі соціальних служб, наставник – це людина, якій просто не байдужа конкретна дитина, яку він (вона) відвідує раз на тиждень протягом години впродовж року. Однак краще орієнтуватися на довготривале спілкування. Адже часто наставники продовжують спілкуватися й дружити з вихованцями на добровільних засадах і після досягнення ними 18 років. Ніяких матеріальних зобов'язань наставник не має.

Бажаючі стати наставниками можуть допомогти дитині навчитися найпростішим побутовим речам: як готувати їжу, прати й прасувати, як правильно планувати бюджет. Розповісти, куди звертатися для отримання медичної допомоги, допомогти визначитися з майбутньою професією, підготуватися до вступу до ліцею/вузу або знайти роботу.

Якщо у Вас виникло бажання стати другом для дитини, яка перебуває у інтернатному закладі звертайтеся до Управління «Служба у справах дітей» Маріупольської міської ради (вул.Архітектора Нільсена, буд. 26 каб. 17, тел. 33-11-11) або до Маріупольського міського центру соціальних служб (вул. Шота Руставелі, 30А).


Джерело: https://mariupolrada.gov.ua

Категорії: Новини Маріуполя Новости Краматорска

21.09.2021 12:27