У Краматорську оперативники затримали групу осіб за підозрою у скоєнні серії крадіжок з авто

У Краматорську оперативники затримали групу осіб за підозрою у скоєнні серії крадіжок з авто
Двох членів групи затримали співробітники обласного управління карного розшуку спільно з місцевими оперативникамипід час проведення спецопераціїза силової підтримки бійців спецпідрозділу КОРД.

Наразі зловмисникам повідомлено про підозру за п’ятьма фактами вчинення крадіжок з авто та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Загальна сума збитків становить 45 000 гривень.
Під час перевірки оперативної інформації співробітники відділу кримінальної поліції Краматорська встановили, що на території міста та прилеглих міст діє група осіб, яка займається крадіжками з автомобілів.
Поліцейські встановили, що до злочинної діяльності причетні двоє чоловіків. Зловмисники розділили між собою обов’язки та діяли за відпрацьованою схемою, застосовуючи кодграббер для відчинення електронного замка автомобілів. Злочинна група діяла на великих паркувальних майданчиках супермаркетів у Краматорську, Костянтинівці, а також на базах відпочинку міст Слов’янськ та Лиман. Викрадали зловмисники залишені в салонах автомобілів гаджети, цінні речі та гроші.
Поліцейські провели ряд оперативних заходів та зібрали доказову базу причетності фігурантів до злочину. Затримали фігурантів співробітники відділу кримінальної поліції Краматорського районного управління поліції спільно з працівниками управлінням карного розшуку ГУНП в Донецькій області безпосередньо на гарячому після вчинення чергової крадіжки з автомобіля.
Для викриття зловмисників правоохоронці розгорнули спецоперацію за силової підтримки бійців спецпідрозділу КОРД.
Під час проведення санкціонованих обшуків за місцем мешкання та транспортних засобах підозрюваних поліцейські вилучилипредмет схожий на пістолет, грошові кошти, сім мобільних телефонів, флеш-носії, відеореєстратори, фотокамери та інше майно.
Наразі двом фігурантам повідомлено про підозру у вчиненніп’яти епізодів кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України (Крадіжка). Санкція статті передбачає від трьох до шести років позбавлення волі.
Крім того, поліцейські перевіряють підозрюваних на причетність до вчинення аналогічних злочинів.
Досудове розслідування триває за процесуальним керівництвом прокуратури.

Краматорське районне управління поліції
Донецької області

Джерело: guru.ua

Категорії: Новости Краматорска

16.09.2021 10:31