Опублікована програма Х кінофестивалю «Кіно і ТИ»

 NEWS 

З 2 по 5 вересня 2021 р. в Маріупольському районі Мангушській СТГ відбудеться Х Міжнародний кінофестиваль «Кіно і ТИ».

Заходи пройдуть одразу в декількох курортних селищах Приазов’я : с. Урзуф, с. Ялта, смт. Мангуш, Білосарайська коса, с. Юр’ївка, с. Портовське.

 NEWS

 

В програмі кінофестивалю: урочисті церемонії, кінопокази, творчі зустрічі, майстер-класи, панельна дискусія, промотури локаціями Приазовя, відпочинок на березі Азовського моря.

 

Знаковою подією цьогорічного кінофестивалю буде  допрем’єрний показ фільму відомого кінорежисера Віллєна Новака «Чому я живий». Кінострічку було знято Одеською кіностудією за підтримки Держкіно. В основі фільму – реальні події, які відбулися в Маріуполі під час Другої світової війни. На фестивалі стрічку презентують учасники знімальної групи.

Також відбудеться допрем’єрний показ повнометражного фільму «До щастя» (режисер Вінсент Меттель) та зустріч зі знімальною групою.

 

В цьому році заявки надійшли в 3-х категоріях: професіонали, студенти, аматори, аматори (дитячі студії). У фіналі фестивалю змагатимуться за титул переможця 62 роботи з 33 країн світу і 102 роботи з України. Разом це 164 роботи в 5-й номінаціях: ігрове кіно, документальне кіно, анімаційне кіно, кліп, та спеціальна номінація «Моє життя в карантині». У конкурсній програмі представлено роботи практично з усіх європейських країн, а також США, Канади, Китаю, Австралії, Ірану, Індії.

 

До складу журі фестивалю увійшли відомі діячі кіно і телебачення України, Нідерландів, Литви, Німеччини, викладачі творчих вузів.

 

Події фестивалю відвідають багато відомих українських режисерів, акторів, продюсерів. Гості фестивалю зможуть познайомитись з творчістю та привітати акторів:

Георгія Дєлієва, Володимира Зайця, Михайла Озерова, Бориса Кніженко,  Сергія Юркова, Ольгу Соло, Олега Артамонова, Артема Вільбiк, Анастасiю Маркiв, Роланда Мiшко, Наталю Половинку.

 

Автори з Донецької області, і Маріуполя в тому числі, також представлять свої роботи в різних номінаціях. Серед них Іван Завражнов з фільмом «Дзеркало Азовмашу» та Ірина Прудкова  з фільмом «Олексій Дідаш. Я йду в депутати». 

 

Урочиста церемонія відкриття та Червона доріжка МКФ «Кіно і ТИ» відбудеться 2 вересня о 18,00 на Центральній площі с. Урзуф.  

 

Усі заходи  «Х Міжнародний кінофестиваль «Кіно і ТИ»» реалізується організацією ГО «АЙДАМИ»: 

- за програмою малих грантів, яка адмініструється ІСАР Єднання в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу»;

- за підтримки Державного агентства України з питань кіно;

- за підтримки Мангушської селищної територіальної громади.

 

Директор фестивалю:

Ольга Новікова, керівник ГО «АЙДАМИ», керівник «Маріупольської кінокомісії».

 

Девіз Фестивалю «Кіно і ТИ» 2021:

«Кіно, яке з’єднує».

 

Контакти:

Тел.:                097- 609-13-80

096-742-72-30

E-mail:            mkfkity@gmail.com

Facebook:       https://www.facebook.com/CinemaandYou/

                        https://www.facebook.com/groups/755866944426727


Джерело: guru.ua

Категорії: Новини Маріуполя Новости Ялты Новости Урзуфа

30.08.2021 11:04