Кременчужанин через Telegram торгував довідками з негативним ПЛР-тестом на COVID-19

Кременчужанин через Telegram торгував довідками з негативним ПЛР-тестом на COVID-19

21-річний мешканець Кременчука торгував довідками про негативний результат ПЛР-тесту на COVID-19 для виїзду за кордон. Оголошення про послугу він розмістив на понад 150 сайтах

У підробці медичних документів та їх реалізації через один із інтернет-месенджерів підозрюють 21-річного мешканця Кременчука. За адресою проживання молодика під час санкціонованого обшуку вилучили речові докази: комп’ютерну техніку, мобільні телефони, чорнові записи та гроші. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Полтавщини.

Незаконну оборудку припинили працівники Кременчуцького райуправління поліції спільно з регіональним підрозділом кіберполіції, під процесуальним керівництвом Кременчуцької окружної прокуратури.

Поліцейські встановили, що молодик пропонував через різні Інтернет-канали оформити необхідну довідку без здачі аналізу за умовно невеликі гроші.

Іван Жук, керівник Кременчуцького райуправління поліції, повідомив :

— Кременчуківець розмістив оголошення про можливість замовлення довідок про негативний результат тесту на COVID-19 на понад 150 Інтернет-ресурсах. На даний час слідчі встановлюють кількість осіб, які скористалися послугами фігуранта. Слідчі здійснюють розслідування за ст. 358 Кримінального кодексу України — підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів.

Нагадаємо, наприкінці 2020 року поліцейські викрили групу медиків, які підробляли санітарні книжки.


Джерело: www.poltava.pl.ua

Категорії: Новости Полтавы

05.05.2021 15:13