В Маріуполі у парку Гурова завершується створення «зони барбекю»


Вже до травневих свят в парку Гурова завершать створення «зони барбекю». Тут встановлять 23 альтанки, а поруч розмістять парковку на 77 місць, в тому числі для людей з інвалідністю. До Дня Незалежності планують закінчити першу чергу реконструкції парку.

За словами начальника управління капітального будівництва Галини Шейченко, для зручності з боку 7-го проїзду організують заїзд зі світлофором. В альтанках зможуть розміститися від 4-х до 14-ти чоловік. Поруч буде розташована кімната матері та дитини.

В рамках першого етапу реконструкції парку, оновлюють зону від ПК «Український дім» до Зоопарку. До 24 серпня покладуть 27 тисяч кв метрів газонів, встановлять 200 лавок, 136 урн. Висадять близько 800 дерев, 80 тисяч кущів і багаторічних рослин.

«Це буде парк дикої природи, де маріупольці та гості міста зможуть з комфортом проводити дозвілля в будь-який період року. Для цього ми спеціально підбирали різноманітні чагарники і квіти. Реконструюємо пішохідний і каскадний фонтани. Встановимо нову сцену і унікальні дитячі майданчики з гірками висотою до 9 метрів», - розповіла Галина Шейченко.

Реконструкція парку імені Гурова проходить за рахунок обласного, міського бюджетів та за фінансової підтримки Групи Метінвест. Представник компанії Олександр Вішняков підкреслив, холдинг направив 10 млн грн на облаштування кімнати матері та дитини і парковки. Близько 4 млн грн - на заміну інженерних мереж. В цілому інвестиції Групи Метінвест в реконструкції парку Гурова складуть близько 50 млн грн.




Джерело: https://mariupolrada.gov.ua

Категорії: Новини Маріуполя

12.04.2021 11:48