У Маріуполі відремонтують три амбулаторії

У 2020 році Маріуполь підписав меморандум про співпрацю з Українським фондом соціальних інвестицій. В його рамках планують реалізувати ряд ініціатив щодо поліпшення медичної інфраструктури і сервісів. Серед них - проведення ремонтних робіт в трьох амбулаторіях на базі Центрів первинної медико-санітарної допомоги №4 та 5.

Так, цього року планується провести капітальний ремонт даху та фасаду з утепленням дитячої та дорослої амбулаторій №3,4 (на базі ЦПМСД №4). Модернізація дозволить зробити будівлю більш енергоефективною. Крім того, поліпшити надання медичних послуг на первинному рівні. Сума фінансування з боку УФСІ - майже 6 млн грн. Жителі будуть отримувати медичні послуги в комфортних і сучасних умовах.

Також в рамках співпраці планується провести реконструкцію дитячої амбулаторії на базі Центру первинної медико-санітарної допомоги №5 (вул Київська, 73). У планах провести ремонтні робота як зовні, так і всередині будівлі. Інвестиції з боку УФСІ - понад 8 млн грн. На сьогоднішній день завершується процес по оформленню документації.

Проєкт «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури - поліпшення первинної медицини» ініційований Урядом Німеччини. На його реалізацію в Україні через Банк розвитку KfW виділено грант у розмірі 14,4 млн євро. Впроваджує проєкт Український фонд соціальних інвестицій (УФСІ) у співпраці з територіальними громадами та керівництвом установ первинної медико-санітарної допомоги.

Джерело: https://mariupolrada.gov.ua

Категорії: Новини Маріуполя

23.02.2021 11:58